Fostul deputat Theo Nicolescu a lăsat în urmă 10 şomeri

0
267

Fostul deputat Theo Nicolescu este din nou în atenţia publică, după ce anchetatorii l-au implicat într-un nou dosar de amploare, cel al magnatului Horia Simu, căruia i-ar fi acordat o despăgubire supraevaluată cu 55 de milioane de euro, pe vremea când era vicepreședinte al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor.

Acuzaţia este de abuz în serviciu pentru obţinerea unui folos necuvenit pentru sine sau pentru altul.
O acuzaţie asemănătoare, într-un alt caz asemănător, pentru care a şi stat trei luni în arest, în prezent fiind arestat la domiciliu, l-a determinat să îşi dea demisia din Parlament. În urma lui au rămas fără slujbe 10 persoane, angajaţi ai cabinetelor parlamentare pe care şi le deschisese în întreg colegiul de Sud, pe care îl reprezenta. 

Astfel, potrivit informaţiilor oficiale de la Camera Deputaţilor, vechii liberali, printre care şi Theo Nicolescu, aveau cei mai mulţi angajaţi. Nicolescu chiar deţinea recordul, cu 10 angajaţi, urmat de Ion Popa cu 5 angajaţi, şi Elie Zisu cu 4.
Dintre cele 10 persoane care lucrau pentru deputatul liberal, 2 erau angajaţi cu contract de muncă şi 8 colaboratori cu convenţii civile. Ei îl ajutau să ţină legătura cu alegătorii, motiva deputatul, arătând că are cinci cabinete în tot atâtea comune, care sunt deservite de persoane care locuiesc în localităţile respective.

„Am un colegiu cu 20 de localităţi, din care 19 sunt comune. Colegiu foarte lung, foarte întins, o să vedeţi că între localitatea situată la sud-est şi localitatea situată la nord-vest sunt vreo sută şi ceva de kilometri. Şi atunci am cinci locuri unde am oameni care lucrează – nu permanent, pentru că nu e cazul să lucreze zi şi noapte – dar care au program de audienţă cu cetăţenii şi care sunt în comunele Căldăraru, Stolnici, Vedea, Poiana Lacului şi oraşul Costeşti”, preciza în Nicolescu în 2013.

Potrivit declaraţiilor sale, în afară de angajaţii din comune, avea şi angajaţi la cabinet, care aveau ca obiect al muncii să facă revista presei şi să îi coordoneze pe ceilalţi.
„În plus, îi am pe ceilalţi de la bază, ca să spun aşa, care se ocupă de revista presei, şi şeful de cabinet, care se ocupă de chestiunile administrative şi îi coordonează pe toţi”. El se lăuda că nu are nimic de ascuns şi că situaţia angajaţilor săi de la biroul parlamentar este una transparentă, având în vedere că aceste cabinete se află în comunele respective. De aceea nu vedea nicio problemă nici în faptul că pentru acesţi angajaţi deconta lunar, în 2013, circa 56 de milioane de lei vechi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here