După parlamentari, viceprimarii, primarii şi preşedinţii de Consilii Judeţene vor putea beneficia şi ei de pensii speciale. Un primar cu trei mandate va primi 4.000 de lei în plus la pensie

În timp ce aleşii aranjează pensii speciale pentru ei şi oamenii lor, 80% din cei peste 5 milioane de pensionari de rând primesc sub 1.000 de lei pe lună.

Puţin peste 1.300.000 de pensionari primesc între 1.000 şi 2.000 de lei, în timp ce 107.000 au pensii de peste 2.000 de lei.

Un proiect legislativ care prevede pensii speciale şi pentru primari sau şefi de Consilii Judeţene a fost înaintat în Parlament de deputaţi de la mai multe partide.
Potrivit documentului, viceprimarii, primarii, vicepreşedinţii şi preşedinţii de Consilii Judeţene vor primi, pe lângă pensia obişnuită, o indemnizaţie care variază în funcţie de importanţa funcţiei şi numărul de mandate.

Indemnizaţia va fi calculată înmulţindu-se lunile de mandat cu 0,55% din venitul lunar brut realizat de-a lungul mandatului. De exemplu, un primar care a avut trei mandate (limita maximă care poate fi luată în calcul) ar putea beneficia de 4.000 de lei în plus la pensie.
Un preşedinte de Consiliu Judeţean, al cărui salariu poate ajunge şi la 7.000 de lei pe lună, se poate alege şi cu 5.000 de lei în plus la pensie.
Deputaţii au motivat proiectul legislativ afirmând că, punându-se în slujba ţării, primarii sau preşedinţii de CJ pierd oportunitatea de a realiza venituri mai mari în mediul privat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here