Focar de infecție în Găvana. Asociația Zimbru Carpatin a organizat o amplă acțiune de ecologizare în pădure. “Ne-a fost greu să credem ca in Gavana, exact in spatele gardului de la Scoala Nr. 15 si exact sub geamurile atator cetateni se regaseste un adevarat focar de infectie. Ne-a fost greu sa credem ca exista cetateni care se pot plimba pe acolo cu copiii si cainii, dar care nu isi fac timp sa stranga gunoaiele din zona! Si totusi era adevarat, zona arata ca dupa razboi, un război al unor cetățeni cu bunul simț, cu respectul si dragostea fata de natura si de cel de langa ei. Un razboi in care toti suntem invinsi. Cei 40 de voluntari prezenti la actiune s-au comportat insa exemplar si au curatat, atat cat se putea zona! Vrem sa ramanem cu speranta ca cei care se vor plimba pe acolo si vor vedea munca noastra nu vor face iar mizerie! Imaginile nu descriu nici pe departe haosul care era în acest petec de padure si care ar fi trebuit sa fie o oaza de recreere pentru cei din zona!” a spus, după acțiune, Ionuț Codrea, inimosul activist de mediu, președintele Asociației Zimbrul Carpatin.
El a anunțat că a fost susținut în acțiune de partenerii tradiționali, ADI Servsal Argeș și OMV Petrom, care au asigurat mănuși, saci, dezinfectant și apa pentru cei 40 de curajoși.
De asemenea, SC Salpitflor Green S.A. a preluat deșeurile scoase din pădure.
Următoarea acțiune va avea loc sâmbătă pe 22 mai în zona Zamfirești și sunt așteptați și alți voluntari, în număr cât mai mare!

Comments

comments