În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au dat aproape 211 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 60.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 29 de permise de conducere și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

“Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări, mai ales în condiții meteo ce limitează vizibilitatea sau aderența la carosabil”, transmite IPJ Argeș.

Depistați conducând cu viteză excesivă

Pe 9 mai, polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au acționat cu aparatul RADAR pe raza de competență, pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive și sancționarea abaterilor la regimul circulației. Au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 8.960 de lei, conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, fiind reținute și 8 permise de conducere, ca urmare a depășirii regimului legal de viteză cu mai mult de 50 km/h peste limitele de pe sectoarele de drum unde au fost constatate abaterile.
Vitezele cu care cei 8 conducători auto au fost înregistrați cu aparatul RADAR sunt cuprinse între 109 și 129 km/h.

Astfel, polițiștii rutieri au depistat un bărbat de 65 de ani, din București, care conucea un autoturism pe DN 73, pe raza localității Stâlpeni, fiind înregistrat cu aparatul RADAR cu viteza de 120 km/h. De asemenea, tot pe DN 73, pe raza localității Mihăești, a fost depistat un bărbat de 42 de ani, din comuna Moșoaia, care a fost înregistrat cu aparatul RADAR cu viteza de 129 km/h.
Atât pentru cei doi, cât și pentru restul de șase conducători auto, a fost aplicată măsura sancționării contravenționale, cu amenzi în valoare de 1.305 lei fiecare, precum și măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Aspecte preventive privind reducerea riscului rutier

“Viteza are un rol determinant în majoritatea evenimentelor rutiere, fapt pentru care vă recomandăm să respectați întotdeauna limitele legale și să adoptați o conduită preventivă în trafic, în toate deplasările.
O viteză de deplasare mai mică poate face posibilă evitarea producerii sau cel puțin limitarea consecințelor unui eveniment rutier.
Dacă vă grăbiți să ajungeți la destinație, nu uitați că timpul este prețios pentru toată lumea. Țineți cont că implicarea în orice eveniment rutier vă va consuma mult mai mult timp decât dacă vă deplasați cu prudență. Nu uitați că puteți pune în pericol nu doar propria persoană, ci și ceilalți ocupanți ai autovehiculului cu care vă deplasați, precum și pe ceilalți participanți la trafic”, precizează IPJ Argeș.

Comments

comments