Florin Cîțu preia Ministerul Sănătății. Până când va fi interimar. Premierul Florin Cîțu preia ministerul Sănătății, după ce l-a demis pe Vlad Voiculescu. Palatul Cotroceni a anunțat miercuri că președintele Klaus Iohannis a semnat decretul.

Prim-ministrul a anunțat că preia interimatul la Ministerul Sănătății după ce Dan Barna a refuzat funcția. Premierul a precizat că îl va înlocui pe Vlad Voiculescu până când colegii de coaliție vor face o nouă propunere de ministru.

”Dimineață am trimis președintelui decretul de numire interimară la Ministerul Sănătății a domnului Barna. Având în vedere refuzul domnului Barna am făcut o nouă propunere în persoana mea. Preiau ministerul Sănătății până când colegii de coaliție vor face o nouă propunere de ministru. Am avut deja o discuție în minister și mânie voi avea o discuție cu DSP-urile.”, a anunțat, într-o scurtă conferință de presă la Palatul Victoria, premierul Florin Cîțu.

De asemenea, Florin Cîțu a anunțat că joi va avea loc o ședință de Guvern și că sunt mai multe acte normative ce trebuie să fie adoptate și nu mai pot fi amânate, dintre care unele de la ministerul Sănătății.

Însă, miniștrii USR PLUS ar putea refuza să participe la ședința de guvern. Dan Barna a anunțat miercuri că premierul nu mai are susținerea alianței, după ce l-a demis pe Vlad Voiculescu.

”În continuare, rămâne o prioritate pentru noi această perioadă dificilă, să asigurăm cele 1.600 de paturi pentru Terapie Intensivă şi în acelaşi timp, să gestionăm această perioadă dificilă. Tot mâine, vom avea o şedinţă de Guvern, adică sunt mai multe acte normative pentru toţi românii care trebuiesc adoptate. O parte dintre ele care vin de la Ministerul Sănătăţii, acte normative care nu suportă amânare”, a declarat Florin Cîţu.

Comments

comments