Florin Cîţu a revocat ordinul emis de Andreea Moldovan, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, ce prevedea carantinarea zonală după noi criterii. Ordinul semnat de Cîţu ca ministru interimar al Sănătăţii a fost trimis la Monitorul Oficial.

Ordinul Ministrului Sănătăţii nr. 506/2021 pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului Sănătăţii nr. 1.309/2020 privind modalitatea de aplicare a măsurilor de prevenire şi limitare a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, publicat în Monitorul Oficial al României, partea 1, nr. 382, din 13 aprilie 2021, se abrogă”, este decizia publicată, miercuri seara, în Monitorul Oficial.

Ministerul Sănătății elaborase un ordin prin care introducea noi criterii pentru carantinarea localităților. Potrivit ordinului, semnat de Andreea Moldovan, fost secretar de stat în Ministerul Sănătății, pe lângă rata de infectare se lua în calcul și nivelul de testare pentru COVID, dar și gradul de ocupare a paturilor din spitale și din secțiile ATI.

Documentul introducea un punctaj pe baza unei grile. Municipiile și zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori puteau intra în carantină, potrivit ordinului, dacă aveau minimum 60 de puncte, iar restul localităților dacă aveau minimum 60 de puncte. Pentru încetarea carantinei era prevăzut un singur criteriu, respectiv rata de incidență de sub trei cazuri la o mie de locuitori.

Comments

comments