Moş Crăciun a ajuns, săptămâna trecută, şi la copiii Centrului de tip familial pe care minunatul om, preotul Decebal Marius Floroaica, îl gestionează cu o enormă dragoste, căldură şi dedicaţie pentru cei mici. Numai că Moşul a fost „deghizat” în minunatele doamne Flori şi Carmen Grigoraş şi echipa lor de la firma „Andralex”, dar şi în componenţii echipei de baschet BCMU Piteşti.

Împreună, au adus zâmbete şi bucurie copiilor din centru, şi multe daruri: două paturi, foarte necesare, 36 de perne noi şi colorate, pentru fiecare dintre copii, dulciuri cât cuprinde şi alimente de bază pentru o bună perioadă de acum înainte.
„De ce am ales BCMU Piteşti pentru a împărţi darurile? Pentru că suntem o familie! Pentru că, împreună, bucurăm piteştenii, nu numai pe teren, ci şi în afara lui! Pe băieţi i-am convins foarte uşor, sunt întotdeauna pe recepţie când e vorba de cauze umanitare, de ajutat oamenii. Au fost cinci jucători: Ron Ross, Alex Ziguli, Lucian Chirof, Alexandru Neguţ şi Stevan Milosevic, plus antrenorul Hristu Şapera şi managerul clubului, Sorin Căprărescu. I-am invitat alături de noi pentru că am dorit să facem o punte între copii şi baschet, iar cei mici s-au dovedit doritori să ajungă şi ei la meciuri. De aceea le-am promis câte un echipament complet, iar duminică vor ajunge la sală, să asiste la partidă”, ne-a declarat Flori Grigoraş.
Cât despre gestul lor frumos, nu este pentru prima dată când sprijină copiii părintelui Decebal! A fost, practic, o continuare a relaţiei de prietenie şi ajutor, începută în urmă cu mulţi ani, când, pentru a respecta obiceiurile şi a le oferi copiilor bucuria Crăciunului, obişnuia să le ducă în dar tradiţionalul porc pentru masa de sărbătoare.
De data aceasta, nevoile urgente ale centrului au fost două paturi. Şi, odată dorinţa pusă, a şi fost îndeplinită de „Moş Flori”. „Din vorbă în vorbă, am aflat ce le mai trebuie, mai ales de perne, aşa că am luat până la urmă câte una pentru fiecare, 36 în final! Nu vă spun ce încântaţi au fost cei mici, mai ceva ca de dulciuri! În plus, am considerat necesar să le umplem cămara pentru ceva vreme, aşa că am dus alimente de bază, din care ei îşi duc traiul de zi cu zi! Iar faptul că s-au întâlnit cu băieţii de la baschet a fost o încântare pentru ei. Cu toţi au dorit să facă poze cu „oamenii de 3 metri!”, ne-a mai povestit Flori Grigoraş.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI