Deschiderea pietei de energie electrica a creat conditiile schimbarii furnizorului, obiectivul fiind reducerea valorii facturii de energie electrica sau alegerea unor servicii personalizate. Desi unele elemente par atractive la prima vedere, miza cea mai mare ar trebui sa fie un parteneriat de durata bazat pe incredere, simplitate si transparenta.

Verificati cu atentie daca agentul de teren este intr-adevar un reprezentant CEZ Vanzare
Odata cu liberalizarea pietei de energie, aceasta  a devenit competitiva pentru numarul mare de furnizori. Pentru a ajunge mai rapid la clienti, fara a mai fi necesara deplasarea acestora si pentru a le asigura un confort sporit, de multe ori, reprezentantii furnizorului ii contacteaza direct la domiciliu si le prezinta ofertele si beneficiile serviciului sau a produsului pe care il ofera.

Un efect mai putin placut atat pentru furnizorii, precum si pentru clientii de buna credinta este reprezentat de practicile comerciale lipsite de etica profesionala care produc sau pot produce pagube partilor implicate, cum ar fi:
– agenti de teren ai altor companii se recomanda ca fiind reprezentanti CEZ Vanzare si solicita semnarea unor contracte de furnizare de energie electrica sub diferite pretexte;
– se insista pentru fotografierea actelor de identitate si de proprietate, semnarea unor documente sub pretextul ca doresc sa faca dovada faptului ca si-au indeplinit responsabilitatile de serviciu.

Recomandarea furnizorului CEZ Vanzare este sa se verificati cu atentie orice document sau propunere din partea agentilor de teren care va viziteaza.

Care sunt efectele unei astfel de situatii?
Din pacate, in astfel de cazuri, riscati sa deveniti victima unor fraude contractuale. Acest lucru se poate traduce in schimbarea furnizorului fara acceptul dumnevoastra si implicit in modificari de tarif, clauze contractuale dezavantajoase, comisoane mari la denuntarea contractului etc. Totodata, este important sa acordati atentie modului in care sunt preluate si prelucrate datele dumneavoastra cu caracter personal.

Cum pot sa ma apar in astfel de situatii?
1. Un prim pas in aceste situatii este sa solicitati legitimatia de identificare tuturor persoanelor care se recomanda ca fiind angajati CEZ Vanzare sau ai partenerilor CEZ Vanzare, cu atat mai mult cu cat acestia va solicita informatii despre datele de identitate, contractul dumneavoastra, sumele pe care le aveti de plata sau orice alte informatii confidentiale in relatia cu furnizorul dumneavoastra de energie electrica.
2. Apelati INFOLinia CEZ 0251929, disponibila in fiecare zi in intervalul orar 08:00 – 20:00 daca aveti dubii cu privire la identitatea reprezentantului CEZ Vanzare.
3. Semnalati orice neregula in ceea ce priveste propunerile pe care le primiti din partea agentilor de teren cu atat mai mult cu cat ei sustin ca sunt reprezentanti CEZ Vanzare catre autoritatile locale/nationale abilitate sa aplice rezolutii si sanctiuni (ex. Consiliul Concurentei, Autoritatea Nationala pentru Reglementare in domeniul Energiei, Agentia Nationala pentru Protectia Consumatorului – oficiile locale).

Comments

comments