Filarmonica Piteşti organizează joi, 2 iunie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Piteşti, a cincea ediţie a Festivalului Tinere talente.

Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, dirijată de Raffaele Cancelliare (Italia), vor evolua flautiştii Carina Luana Pavel, Bogdan Preda, Marie Poidevin, Alexia Pasquariello, Teodor Mondiru, naiştii Flavius Ilie și Cristian Ţarnă şi violoniştii Aaron Ciobanu, Alin Constantin Ţanea, Larisa Nicolae, Valentin Iliuţă şi Marius Cristian Mocanu, elevi premiaţi în cadrul Concursului de interpretare instrumentală Argesis Art.

În program: W. A. Mozart – Concertul pentru flaut şi orchestră în Sol major, Concertul în Re major, Adelaide, şi Concertul nr. 5 pentru vioară şi orchestră în La major, C.H. Reinecke – Concertul pentru flaut în Re major, François Borne – fragment din Fantezia Carmen pentru flaut şi orchestră, Frédéric Chopin – Variaţiuni pe o temă de Rossini pentru flaut şi orchestră în Mi major, Constantin Dimitrescu – Dans ţărănesc, Grigoraş Dinicu – Hora Stacatto, Jules Massenet – Meditaţie din Thais, Max Bruch – Concertul pentru vioară şi orchestră nr. 1 în sol minor, Camille Saint-Saëns – Concertul pentru vioară şi orchestră nr. 3 în si minor şi Henrzk Wieniawski – Concertul nr. 2 pentru vioară şi orchestră în re minor.
 
Dacă unii dintre micii soliști instrumentişti sunt în premieră la Filarmonica Piteşti, alţii evoluând în concertele anterioare ale Festivalului „Tinere talente” dirijorul italian Raffaele Cancelliere dirijează pentru a doua oară orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, după concertul din 6 noiembrie 2014.  De remarcat faptul că o serie de laureați ai festivalului organizat de Filarmonica Pitești lucrează, deja, în orchestra simfonică a instituției.

Născut în 1977, dirijorul Raffaele Cancelliere a absolvit mai multe secţii ale Conservatorului „Nicola Sala” şi ale Conservatorului „Luigi Cherubini” perfecţionându-şi studiile la cursurile de master şi de dirijat, organizate de diferite filarmonici din întreaga lume (Lituania, Rusia, Germania, Austria, dar și România – formându-se și sub bagheta maestrului Octav Calleya). Tot în România, a mai condus orchestrele simfonice din Brașov și Râmnicu Vâlcea. Deşi încă tânăr, a acumulat o mare  experienţă atât în arta pianisticii, a dirijatului, cât şi a compoziţiei simfonice, multe dintre concertele sale fiind televizate în Italia.

Comments

comments