Fermierii care intră într-o cooperativă nu mai plătesc impozitul pe norma de venit

0
186

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin a precizat că este în lucru un act normativ prin care se redefineşte foarte clar ce înseamnă cooperativa, „pentru că foarte mulţi fermieri privesc uc reticenţă această formă de asociere”.

De asemenea, ministrul a enumerat şi o serie de facilități fiscale de care vor beneficia fermierii care se asociază. Astfel, persoanele fizice care intră într-o cooperativă nu mai plătesc impozitul pe norma de venit, asta înseamnă pe cap de animal sau pe hectarul pe care îl lucrează, iar cooperativa respectivă va fi scutită timp de 5 ani de zile de 20” din ceea ce înseamnă impozitul pe profit.

„Avem pregătită o Ordonanță de Urgență prin care să redefinim foarte clar ce înseamnă cooperativa pentru că mulți fermieri privesc cu reticență această formă de asociere. Prin această redefinire vrem să asigurăm fermierul să rămâne în continuare proprietar nu numai al terenului cât și al bunului produs. Fermierii s-au ferit din cauza definiției cooperativei care spune că produsul obținut din valorificarea bunulului propriu este produs comun. Asta i-a speriat mereu pe fermieri și vrem să schimbăm acest concept și să le întărim ideea că rămân proprietari pe ceea ce obțin și sunt obligați ca doar o parte din producție să fie comercializată prin intermediul cooperativei”, a precizat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here