Ce face Tecău la turci

631 views

Aflat în vizită în Turcia – Antalya, în perioada 31 august – 3 septembrie, împreună cu reprezentanți ai C.J. Argeș, reprezentanți ai Guvernului și ai Patronatului Serviciilor Publice din România, Președintele Consiliului Judeţean Argeș, Florin Tecău, a avut o serie de întâlniri cu președintele Camerei de Comerț și Industrie Antalya, Davut Cetin, cu președintele Asociației Micilor Întreprinzători, Abdullah Sevincok, și cu președintele Uniunii Municipalităților din Bazinul Mării Mediterane din Turcia, Hakan Tutuncu.

Discuțiile au vizat în principal dezvoltarea relațiilor de colaborare la nivel administrativ, dar mai ales la nivel economic, în domenii ca turismul, agricultură, industria alimentară, industria chimică. De altfel, aceste linii de colaborare au fost trasate încă din decembrie 2014, cu prilejul semnării protocolului de colaborare între județul Argeș și Uniunea Municipalităților din Turcia.

Întrucât investitorii turci sunt interesați să dezvolte relațiile economice cu județul nostru, președintele Tecău a lansat invitația organizării unui forum economic în Argeș, la care să participe reprezentanți economici și ai administrației publice din Turcia și care să facă posibilă demararea unor proiecte concrete, împreună cu Asociația Oamenilor de Afaceri Argeș și Camera de Comerț și Industrie Argeș.
În cadrul acestei vizite, delegația argeșeană a fost invitată să participle la Expoziția internațională EXPO2016 Antalya (http://www.expo2016.org.tr/ ), iar joi va avea întâlniri la primăriile Serik și Kepez din Antalya.

Comments

comments