Fermierii afectaţi de secetă ar putea primi despăgubiri mai mari decât cele anunţate

Noutăţi cu privire la sumele de bani care le vor fi acordate fermierilor români drept despăgubire pentru pierderile pe care le-au înregistrat din cauza secetei care a afectat aproape tot teritoriul ţării.

Până în prezent, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a anunțat că suma maximă pe care o pot primi drept despăgubire pentru pierderile suferite se ridică la 400 lei pe hectar, cu condiția ca fermierii să aibă terenul asigurat cel puțin împotriva unui risc.

Este posibil însă ca, în urma discuțiilor cu comisarul european Phil Hogan, să se ajungă la o majorare a a acestei sume. „Pregătim deja statisticile să le trimitem la Bruxelles, am discutat deja cu comisarul european Phil Hogan care așteaptă toate datele oficiale, în așa fel încât până la sfârșitul anului să putem acorda un ajutor substanțial fermierilor. Am anunțat deja o sumă, dar ceea ce vom acorda ca și despăgubire este posibil să fie ceva mai mare. Mai bine să anunțăm că vom da mai puțin și fermierii să primească o sumă mai mare, decât invers” a declarat Daniel Constantin, ministrul Agriculturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here