FDA a autorizat complet vaccinul anti-COVID produs de Pfizer-BioNTech

0
27

FDA a autorizat complet vaccinul anti-COVID produs de Pfizer-BioNTech. Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din Statele Unite a acordat luni aprobare completă utilizării vaccinului anti-COVID-19 produs de Pfizer/BioNTech, informează CNN, citat de RADOR.

Directorul Institutului pentru Alergii şi Boli Infecţioase, Anthony Fauci, a subliniat ulterior că aprobarea completă va întări încrederea populaţiei în eficienţa şi siguranţa vaccinului.

Nimeni nu mai poate acum să mai pună la îndoială eficienţa şi siguranţa acestor vaccinuri, pentru că FDA a făcut exact ceea ce trebuia să facă, adică au analizat cu multă grijă toate informaţiile şi documentaţia legată de vaccin„, a declarat Anthony Fauci.

Oficialul american a mai spus că, aprobarea completă pentru vaccinul Pfizer va încuraja aproximativ 20-30% dintre cei nevaccinaţi să se vaccineze.

De asemenea, consideră Anthony Fauci, aprobarea completă va determina o serie de afaceri, universităţi şi organizaţii să implementeze cerinţe de vaccinare, ceea ce va avea un efect major asupra programului de vaccinare din SUA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here