FC Argeș, 50 de ani de la Primul Titlu de Campioană a României. Mesajul primarului Gentea

Sâmbătă, 7 mai, s-au celebrat 50 de ani de la Primul Titlu de Campioană a României, câștigat de FC Argeș. În Piața Primăriei Pitești au avut loc discursuri oficiale susținute de către organizatori, reprezentanții Fotbal Club Argeș și ai Primăriei Municipiului Pitești, invitați și de către campionii din 1972, dar prezentarea trofeului. Primarul Cristian Gentea a înmânat diplome și medalii campionilor din 1972, pe stadionul „Nicolae Dobrin”.

Mesajul primarului Cristian Gentea la 50 de ani de la Primul Titlu de Campioană a României, câștigat de FC Argeș:Ei au scris istoria! Noi i-am onorat! Am fost bucuros și extrem de onorat să îi revăd pe campionii noștri, după 50 de ani de la câștigarea primului Titlu de Campioană a României pentru FC Argeș! Din păcate, mulți dintre idolii de atunci nu mai sunt printre noi… 1972 a fost un moment reper în istoria fotbalului românesc, de cotitură pentru istoria clubului nostru.

Prezența președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, respectiv a secretarului general al Federației Române de Fotbal, Gabriel Bodescu, la evenimentul nostru demonstrează importanța acelui titlu pentru toți cei care cunosc și iubesc fotbalul, dar mai ales pe FC Argeș.

Este datoria mea și a noastră, a piteștenilor, să onorăm gloriile locale, pe cei care ne-au scris istoria, să vi-i prezentăm celor care sunteți mai tineri și împreună să întărim spiritul alb-violet, în speranța că vom reedita performanțele de odinioară!

Faptul că avem și două proiecte pe care municipalitatea le pregătește: o bază sportivă în Parcul Ștrand, respectiv noul stadion din Trivale, cel care a intrat în linie dreaptă prin preluarea terenurilor, demonstrează că Primăria și Consiliul Local Pitești susțin performanța!
Nu ne interesează să facem doar act de prezență în competiții!”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here