„Ca un bun cetățean ce ești, completezi de luni bune un formular 230 și îl depui la ONG-ul pe care îți dorești să-l susții.
Astăzi, primești de la ANAF o înștiințare cum că tot tu (culmea, încă întreg la cap într-o țară care te vrea idiot, nebun sau infractor) ai fi completat încă un formular 230, dar în numele Parohiei Miercani.
Te scuturi, citești încă o dată, habar n-ai că există pe undeva prin județ un sătuc Miercani, cu parohia aferentă, darămite sa-ți fi dorit să virezi cei 2% către ea.
Apoi, constați că mai sunt persoane care au pățit fix la fel. Și te întrebi, sictirit oricum până la refuz de tot ce se întâmplă în țara asta, până unde mai merge hoția, daca până și reprezentanții bisericii ne bagă mâinile în buzunare ca ultimii găinari?”

Subiectul la care se face referire acest mesaj a fost postat pe Facebook de Raluca Nicula, fost ziarist. Cazul său nu este singular, dimpotrivă. Potrivit oficialilor de la Finanţele argeşene, se prefigurează un adevărat fenomen, care este tratat cu seriozitate pentru că, în final, se va ajunge, cu siguranţă, la acuzaţii de fals şi uz de fals. Biserici, asociaţii sportive şi umanitare sunt suspecte de furt de date personale.

Potrivit informaţiilor pe care ni le-a furnizat chiar directorul AJFP Argeş, Lucreţiu Tudor, instituţia a primit mai multe plângeri din partea contribuabililor care s-au trezit că ar fi redirecţionat 2%, dreptul lor legal, către asociaţii şi fundaţii de care nici măcar nu au auzit! Potrivit metodologiei de lucru, toţi contribuabilii regăsiţi pe borderourile depuse de aceste entităţi, alături de formularele respective, vor fi întrebaţi dacă sunt de acord sau nu cu donaţia. Pentru aceasta, veţi primi prin Poştă sau pe Spaţiul Privat Virtual o înştiinţare. Dacă numele ONG-ului nu vi se pare cunoscut sau consideraţi că au folosit abuziv datele dumneavoastră personale şi au semnat în fals formularul 230, trebuie să contactaţi Fiscul, în termen de 30 de zile, şi să anunţati acest lucru. nu luaţi legătura cu funcţionarii de la AJPF Argeş, se consideră că sunteţi de acord! Evident, vor fi şi cazuri corecte, în care asociaţia notificată va fi cea pentru care chiar aţi optat!

„Perioda de depunere a formularului 230 s-a terminat pe 25 mai, acum centralizăm datele. Mai pot face redirecţionarea celor 2% doar cei care sunt nevoiţi să depună Declaraţia Unică până pe 16 iulie, cu condiţia să nu fi depus deja 230. În cazul în care găsim un nume pe mai multe borderouri, vom trimite de fiecare dată înştiinţare şi accept pentru a transfera banii în contul asociaţiei respective. Până acum avem mai multe sesizări că s-ar fi folosit datele abuziv. În final, vom face o centralizare, cu numele ONG-urilor şi persoanele implicate şi vom sesiza organele de cercetare penală. Teoretic este fals şi uz de fals. Ce măsuri se vor lua, vor decide cei îndreptăţiţi” ne-a explicat Lucreţiu Tudor.

Comments

comments