După 4 ani de procese, miercuri, 28 noiembrie, se judecă la Curtea de Apel Bucureşti recursul formulat de fostul patron de la ARO, americanul John Perez, care solicită de la statul român daune de 13 milioane de dolari. Motivul invocat de cel supranumit „groparul ARO” sunt aşa- zisele investiţii făcute de el la Câmpulung, circa 9 milioane de dolari, pe care le-a pierdut din cauza fostului AVAS, care l-a dat pe american în judecată pentru nerespectarea clauzelor contractuale la cumpărarea uzinei.

Practic, Perez nu avea voie să înstrăineze nimic din activele ARO, numai că acesta a vândut cam tot ce s-a putut, iar, în urma tranzacţiilor, a încasat peste 2,5 milioane de dolari.
Când AVAS-ul a cerut rezilierea contractului şi daune de un milion de dolari, John Perez a pozat în victimă şi a dat şi el statul în judecată, pe motiv că acest proces a dus la falimentul uzinei, pe care el, de fapt, o vânduse, de mult timp, pe bucăţi.
Ei bine, incredibilul s-a produs la Tribunalul Bucureşti care a conchis că John Perez va trebui despăgubit cu suma de 200.000 de dolari, atribuindu-se astfel contravaloarea acţiunilor cumpărate de el la ARO. Încurajat de acest prim succes, Perez nu s-a mulţumit numai cu atât şi a făcut recurs la Curtea de Apel Bucureşti, cerând 13 milioane de dolari.
Aşa cum spuneam, recursul are loc în această săptămână şi sunt şanse mari să asistăm, în premieră, chiar la o sentinţă favorabilă celui care a falimentat ARO.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI