Fabrica „Bunătăţi de Topoloveni”, vechea fabrică de conserve a oraşului,  are acum trei noi linii de producţie de conserve din legume, legume cu carne şi cârnăciori şi legume coapte. Bunătăţile sunt gătite după reţete tradiţionale ale zonei, însă în utilaje moderne şi de ultimă generaţie, modernizarea fabricii fiind realizată cu fonduri europene. „Proiectul este realizat la iniţiativa actualilor patroni ai fabricii, în proporţie de 50% din fonduri proprii şi 50% bani europeni nerambursabili din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală.

La inaugurare va fi prezent şi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, şi, cu acest prilej, vom organiza un târg tradiţional, cum se făcea pe la 1900, când a început în zona noastră prelucrarea legumelor şi fabricarea de conserve. Vom avea viţel la proţap, fasole cu ciolan şi plăcinte muscelene cu tot felul de umpluturi: carne, brânză, mărar şi ce se mai pune! Mai mult, vom avea şi un spectacol cu muzică populară, pentru a întreţine atmosfera”, spune Gheorghiţă Boţârcă, edilul-şef al Topoloveniului, co-organizator al evenimentului.
Deschiderea oficială va avea loc vineri, 19 octombrie, ora 16.00, la sediul fabricii.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI