Experții Comisiei Europene vor sprijini Ministerul Sănătății pentru reorganizarea sistemului transfuzional din România

0
53

Experții Comisiei Europene vor sprijini Ministerul Sănătății pentru reorganizarea sistemului transfuzional din România. Sorina Pintea, ministrul Sănătății a participat astăzi la deschiderea seminarului “Reorganizarea Sistemului de Transfuzie din România”・ organizat de către Ministerul Sănătății în parteneriat cu Comisia Europeană.

Timp de două zile, la București, experți români și străini în domeniul transfuzional vor discuta despre optimizarea sistemului cu scopul de a elabora planul de actiune necesar pentru reorganizarea si modernizarea sistemului transfuzional din Romania.

“€Vom pune la dispozitia grupului de experti rezultatele auditului realizat de experti internationali in anul 2017, dar si rezultatele evaluarilor proprii rezultate in urma inspectiilor realizate in centrele de transfuzii din tara. Am considerat ca este o conditie esentiala pentru reusita acestui demers sa realizam o analiza amanuntita a sistemului transfuzional de astazi, care sa identifice punctele critice pe diverse paliere, cum ar fi resursele, locatiile sau nivelul de dotare cu echipamente existent astazi în centrele de transfuzii” a declarat Sorina Pintea ]n deschiderea evenimentului.

Ministerul Sănătății a lansat în dezbatere publică proiectul de Ordonanta de urgenta care aduce modificari de organizare si functionare a Legii 282/2005 privind organizarea activitatii de transfuzie sanguina, donarea de sange si componente sanguina de origne umana, precum si asigurarea calitatii si securitatii sanitare, in vederea utilizarii lor terapeutice și care va reprezinta baza legală necesară pentru reorganizarea sistemului transfuzional din Romania.

“€Bineinteles ca, pentru reorganizarea si modernizarea sistemului, este nevoie de fonduri si planul final care va fi agreat trebuie finantat. Avem sprijinul Ministerului Fondurilor Europene, care ne va ajuta sa accesam fonduri nerambursabile pentru implementarea acestui plan”€ a mai spus Sorina Pintea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here