Exerciţiu de alarmare publică, protecţie şi intervenţie în caz de inundaţii în aval de Barajul Vidraru

ISU Argeş organizează miercuri, 10 iunie, între orele 10:00 – 16:00, în colaborare cu Administraţia Bazinală a Apelor Argeş – Vedea şi S.C. Hidroelectrica un exerciţiu de alarmare publică, protecţie şi intervenţie în caz de inundaţii în aval de Barajul Vidraru. Astfel, cetăţenii sunt rugaţi să nu intre în panică şi să urmeze indicaţiile autorităţilor.

„Ipoteza exerciţiului de simulare este evacuarea controlată a unui debit de aproximativ 280 mc/s din acumularea Vidraru, care, coroborat cu precipitaţiile înregistrate în bazinul hidrografic superior al râului Argeş şi scurgerile de pe versanţi, torenţi şi pâraie, va conduce la formarea unei viituri pe sectorul Arefu, Corbeni, Albeştii de Argeş, Cicăneşti, Valea Danului, Valea Iaşului, Curtea de Argeş.

Conform scenariului exerciţiului de simulare, se va produce şi un cutremur cu magnitudinea de 7 grade pe scara Richter ce va afecta liniile de transport şi distribuţie a energiei electrice, centrala hidroelectrica de la Vidraru nemaiputând funcţiona. Debitele mari evacuate din lacul de acumulare Vidraru şi precipitaţiile din întreg bazinul hidrografic al râului Argeş vor conduce la crearea unor viituri extreme ce vor afecta localităţile din aval. Pe râul Argeş se va institui avertizarea hidrologică Cod Roşu”, se precizează în comunicatul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here