Executivul a decis. BONUSUL pentru cadrele medicale va fi de 2.500 de lei și va fi impozitat!

Executivul a decis. BONUSUL pentru cadrele medicale va fi de 2.500 de lei și va fi impozitat! Marcel Boloș, ministrul pentru fonduri europene, a anunțat luni seara, după ședința de guvern, că stimulentul de risc pentru personalul medical care luptă cu epidemia de Covid-19 va fi de 2.500 de lei, de acest stimulent urmând să beneficieze circa 75.000 de cadre medicale.

Acești bani vor proveni din fonduri europene. Și alte țări au cerut acest gen de stimulente, a spus Marcel Boloș, care a enumerat Italia, Bulgaria, Germania, Ungaria.

Stimulentul de risc va fi acordat întregului personal care deserveşte pacienţii aflaţi în spitale, nu doar medicilor, a mai spus ministrul Fondurilor Europene.

Guvernul a aprobat în şedinţa de luni un pachet de cinci măsuri care urmează a fi decontate din fonduri europene şi care însumează 810 milioane de euro, respectiv 3,9 miliarde lei, a anunţat, luni seara, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş.

În ce privește măsura legată de stimulentul de risc ce va fi acordat personalului medical implicat direct în tratarea bolnavilor infectaţi cu coronavirus, Executivul a anunțat că acesta va fi impozitat cu 10%! „Nu este supus contribuţiilor sociale şi nici contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate, singura regulă fiscală aplicabilă fiind cea referitoare la impozitul pe venit, adică 10% se reţine, netul urmând să fie virat personalului medical. Vestea bună: este pentru tot personalul medical. Menţionez că nu se referă doar la medici, ci şi la asistenţi medicali, partea de personal care deserveşte ambulanţele, partea de personal paramedical. Deci, Guvernul României s-a gândit la toate cadrele medicale care în această perioadă sunt implicate în tratamentul, diagnosticarea, echiparea, evaluarea pacienţilor bolnavi cu coronavirus. Este un stimulent de risc pe care şi alte ţări membre ale Uniunii Europene l-au propus, şi mă refer la Bulgaria, Ungaria, Germania, Italia. Este o cheltuială care s-a discutat la nivelul Uniunii Europene şi o formă de sprijin pentru cei care în această perioadă intervin în tratamentul direct al bolnavilor infectaţi cu coronavirus”, a punctat ministrul Fondurilor Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here