EXCLUSIV! Pasaje şi imagini din cartea pe care fostul preşedinte al CJ Argeş, Constantin Nicolescu, a scris-o în penitenciar

Scrierea de cărţi sau lucrări ştiinţifice a devenit o modă printre deţinuţii cu notorietate. De curând, lor li s-a alăturat şi fostul preşedinte al CJ Argeş, care a publicat cartea „Evoluţia economică a judeţului Argeş după 1989”.

 

Constantin Nicolescu, autor de lucrare ştiinţifică în închisoare. Numele fostului preşedintele al Consiliului Judeţean Argeş apare pe lista puşcăriaşilor scriitori, care publică pe bandă rulantă diferite lucrări pentru a primi o reducere a pedepsei, câte 30 de zile la fiecare titlu. În total, 200 de autori, care au reuşit să “producă” peste 400 de lucrări cu pretenţii de materiale cu valoare ştiinţifică. Statistica a fost întocmită de Ministerul Justiţiei şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, la solicitarea HotNews.ro., după ce Raluca Prună, ministrul Justiţiei, a declarat într-un interviu că a cerut la Administraţia Naţională a Penitenciarelor lista cu lucrările elaborate şi a constatat, „numai după titlu, că multe dintre ele nu ar putea fi calificate drept lucrări ştiinţifice, într-o lume normală”. 

Lucrarea scrisă de Constantin Nicolescu se numeşte „Evoluţia economică a judeţului Argeş după 1989” şi cuprinde mai multe capitole despre mediul economic argeşean, inclusiv unul despre evoluţia şi falimentul ARO Câmpulung.

Reprezentanţii Adminstraţiei Penitenciarelor susţin că orice persoană privată de libertate, coordonată de un educator, poate solicita şi ”obţine suport” pentru a scrie cărţi sau lucrări ştiinţifice pe perioada de încarcerare, indiferent de regimul de executare a pedepsei privative de libertate.
Un deţinut care doreşte să redacteze şi publice o lucrare ştiinţifică se adresează directorului penitenciarului, dar are obligaţia de a anexa o recomandare scrisă din partea unui profesor universitar sau a unui conferenţiar universitar.
Costurile pe care le implică scrierea şi publicarea unei cărţii sunt suportate exlusiv de către deţinut, care poate beneficia însă de sponsorizări.

Vezi aici pasaje şi imagini din cartea pe care fostul preşedinte al CJ Argeş, Constantin Nicolescu, a scris-o în penitenciar…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here