Despre sănătatea părului! Sfaturi de la hair-stylistul Valentin Sandu

0
328

Perioada Sărbătorilor de iarnă este unul dintre momentele în care părul suferă cel mai mult.

Diverse coafuri, nefolosirea unor cosmetice care să ofere protecţie, utilizarea anumitor aparate pe bază de căldură, extrem de dăunătoare, toate acestea afectează părul şi îl fac nu doar inestetic, ci şi nesănătos. Am stat de vorbă cu hair-stylistul Valentin Sandu, care ne oferă câteva sfaturi.

„Au trecut sărbătorile de iarnă, perioadă în care foarte mulţi dintre noi am dorit să avem coafuri cât mai perfecte, mai radiante şi pline strălucire, astfel umplând peisajul perfecţiunii şi a mirificului atunci când am păşit în noul an. Ca şi ţinută vestimentară, frumuseţea părului este dată de acea fluiditate conferită de flexibilitatea texturilor. Pentru toate acestea, câteva trucuri speciale vor ajuta părul să devină mai strălucitor şi mai sănătos ca niciodată. La microscop, un fir de păr deteriorat arată precum un o ramură cu scoarţa despicată, ceea ce nu doar este inestetic, ci şi nesănătos. Neuniformizarea acelor straturi de keratină care protejează de jur împrejur firul de păr este cauza pentru care aspectul lui este unul tern şi lipsit de acea voioşie a mişcării. Din nefericire, chiar procedurile de înfrumuseţare zilnică ce ţin de îndreptarea părului şi uscarea lui cu foenul sau placa, pot dăuna aspectului coafurii tale. Expunerea lui îndelungată la temperaturi foarte scăzute sau soare arzător, vopsitul prea des şi nefolosirea unor cosmetice care să ofere protecţie, pot fi consideraţi factori nocivi care pot strica buna dispoziţie a părului tău.

Despre sănătatea părului, despre noi tendinţe în materie de hair style şi coafuri în anul 2016, vom discuta mai pe larg într-un editorial viitor, atunci când alături de colegul meu, hair-stilistul Vladimir Stoica vă vom creona tendinţele anului ce tocmai a început. Voi avea deosebita plăcere să îl am alături de mine pe Vladimir Stoica, mai ales că el la finele lui 2015 a fost la Londra,  unde a participat la un seminar destul de important şi de unde va avea să ne povestească multe”, a concluzionat hair-stylistul Valentin Sandu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here