carteJoi, 12 iunie, la ora 17.00, Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu”, Argeş va fi gazda unui nou eveniment editorial de marcă. Cunoscutul speolog şi scriitor argeşean Gabriel Cazan îşi va lansa cel de-al şaptelea volum, „Negustorul de aer”. La fel ca şi majoritatea  precedentelor sale lucrări, şi aceasta este o carte SF, dar una cu un pronunţat mesaj ecologist.
„Foamea noastră de energie, sub orice fel de formă în care este ea înmagazinată – bani, putere, bunuri materiale, ne ţine încătuşaţi de Pământ, iar, dacă vom continua să alergăm după aceeaşi himeră şi nu dorim să învăţăm să zburăm, atunci vom face mult rău nu numai nouă, ci şi planetei care ne-a îngăduit să trăim pe suprafaţa ei”, spune autorul, Gabriel Cazan. „Am revenit cu ideea că Pământul este o fiinţă vie. Pentru a scăpa de dezastrele făcute de oameni pe Pământ, se apelează la ultimii supra­vie­ţuitori ai unei catastrofe pământeşti, pentru a-l ajuta să-şi re­vină. În carte apar multe perso­naje, printre care şi câţiva roboţi extratereştri, care pă­zesc Pământul ca să nu mai apară pe el rasa umană etc.“, mai spune autorul.
Romanul are şi un motto sugestiv, care îi aparţi­ne biologului Jonas Salk: „Da­că toate insectele ar dispărea de pe Pământ în 50 de ani, întreaga viaţă de aici ar înceta. Dacă toate fiinţele umane ar dispărea de pe Pământ în 50 de ani, toate formele de viaţă ar prospera!“.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI