Europarlamentarul Viorica Dăncilă, propunerea PSD pentru funcția de premier

0
516

Social-democrații au ales-o pe Viorica Dăncilă, europarlamentar, drept candidat al PSD pentru funcția de premier. Dăncilă este liderul organizației de femei a PSD și provine din județul Teleorman.

Este europarlamentar din 2009. Vasilica Viorica Dăncilă s-a născut la 16 decembrie 1963, la Roşiorii de Vede. A absolvit Facultatea Forajul Sondelor şi Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi, Ploieşti în 1988. În 2006 a absolvit masterul Spaţiul Public European din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti. Este specializată în programarea şi managementul proiectelor, bazele economiei petroliere şi luarea deciziilor, expert în armonizarea legislativă – integrare europeană.

În perioada 1997-1998 a fost profesor la Liceul Industrial Videle. Din 1997 până în 2009 a fost inginer la Petrom SA, sucursala Videle, Serviciul Monitorizare Producţie Ţiţei şi Gaze.

Dăncilă este membru PSD din 1996.

Liderul europarlamentarilor PSD, Viorica Dăncilă, a fost votată de CEX-ul PSD pentru a fi premier, după ce Ecaterina Andronescu şi Mihai Fifor au refuzat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here