După ce în iarna anului trecut, Cezar Machidon a dat lovitura cu o imagine cu barajul Vidraru pe care canalul de televiziune Discovery România a postat-o pe pagina sa oficială şi fotografia a făcut înconjurul lumii, celebrul fotograf din Curtea de Argeş se poate mândri că a mai doborât un record. Participând în toamna anului trecut la o nuntă de la ţară, în satul Izvoru din judeţul Giurgiu, talentatul fotograf şi-a postat imaginile realizate pe blogul său personal: www.cezarmachidon.com. Nu mică i-a fost mirarea când, la nici câteva luni distanţă, fotografiile rurale şi unice pentru anul 2015, deoarece nunta a avut loc la cort, la care a participat jumătate din sat, exact aşa cum se făceau odată, au strâns peste 50.000 de vizitatori unici. Imaginile cu nunta de la ţară au stârnit şi interesul presei centrale, care a cordat spaţii largi imaginilor surprinse de Cezar Machidon.
După cum precizează chiar şi fotograful pe pagina sa de Facebook, nu a crezut niciodată că această nuntă va fi nunta cu cel mai mare succes din toată cariera sa fotografică. „În septembrie 2014 s-a întâmplat să fiu fotograf la o nuntă de la sat. Despre ce a fost vorba: tradiţii, cort, mâncare făcută în spatele casei, jumătate de sat invitat, jumătate de sat gură-cască, lăutari, frutti fresh, vin, coafuri roşii fără număr, manele şi altele multe. Pentru mine, a fost o experienţă foarte interesantă şi mă bucur că am luat parte”, precizează fotograful argeşean pe blogul său personal.
Deşi pare un obicei arhaic, nunta la ţară este evenimentul monden al satului respectiv la care ia parte toată suflarea, fie prin participare directă, fie prin răspândirea de bârfe  şi, de ce nu, divulgarea de ştiri aflate pe surse despre mireasă, mire, zestre, naşi, socri mari sau mici. Vă prezentăm în continuare un fotoreportaj de excepţie, imaginile surprinse de Cezar Machidon fiind mult mai grăitoare decât orice al text am încerca să creionăm pe marginea lor.
 

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI