Eroii Primului Război Mondial din comuna Stolnici au fost comemorați duminică, 21 octombrie, cu ocazia aprinderii “Flăcării Centenarului”. Un moment emoționant, cu atât mai mult cu cât pentru toți cei care s-au jertfit pentru realizarea României Mari a fost semnat și un protocol de înfrățire între comuna Stolnici și comuna Boșcana, Raionul Criuleni, din Republica Moldova, reprezentată de primarul Svetlana Racul.

La ceremonia de pomenirea eroilor, desfășurată la monumentul din centrul localității au participat, alături de comunitate și de primarul Sevastian Pupăză Roșu, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, vicepreședintele Ion Mînzînă, senatorii Șerban Valeca și Cristina Stocheci, primari argeșeni.

După ceremonia religioasă oficiată de un sobor de preoți, Flacăra Centenarului a fost depusă la monument, în acordurile Fanfarei ”Argeșul” a Centrului Cultural Județean Argeș. Tot cu acest prilej, primarul comunei și președintele CJ Argeș au acordat diplome centenare urmașilor eroilor din localitate, iar copiii din comună au interpretat un program de cântece patriotice.

Comments

comments