Epidemia de rujeolă se extinde în întreaga ţară şi capătă proporţii. Un alt copil a murit, iar bilanțul negru se ridică la șapte decese în acest an. Azi, medicii au confirmat apariția unui nou caz de rujeolă, în județul Dolj, la un copil de opt luni  care este în stare extrem de gravă la spital. La fel ca și în cazul fetiței de un an, care a murit joi la Craiova, copilul nu a fost vaccinat.

Ultima victimă confirmată este un băiat de 14 ani, nevaccinat, care a murit la Spitalul Matei Balş din Bucureşti. E posibil ca bilanţul să crească la 8 victime, dar în acest caz încă se aşteaptă rezultatul analizelor. Este vorba de fetiţa de doar un an, din Craiova, care a murit posibil tot de rujeolă. Copila nu era vaccinată şi se întorsese recent din Italia. Cei patru fraţi ai ei sunt, de asemenea, în pericol. Toţi au simptome de rujeolă şi nici măcar unul nu este vaccinat.

Tot mai mulţi părinţi refuză să îşi imunizeze copiii, iar cu cât rata vaccinării scade, cu atât creşte rata îmbolnăvirii. De la începutul anului, aproape 1.500 de români au fost diagnosticaţi cu rujeolă, iar cei mai afectaţi au fost copiii cu vârste de până în patru ani.

Medicii şi autorităţile spun că vaccinarea ar putea opri epidemia. Anul trecut au fost şapte români diagnosticaţi cu rujeolă şi, din fericire, nici un deces.

Comments

comments