În perioada 29 iunie – 5 iulie 2021, Republica Moldova a găzduit ediția din acest an a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori, JBMO 2021. Emanuel Mazăre, elev în clasa a VII-a la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” din Pitești, a obținut medalia de aur la această ediție a Balcaniadei de Matematică.

Joi, 15 iulie, va avea loc ședința ordinară a Consiliului Local Pitești, iar printre proiectele de pe ordinea de zi este și cel inițiat de primarul Cristian Gentea ”privind premierea elevului Emanuel Mazăre, din clasa a VII-a a Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu” Pitești, pentru obținerea medaliei de aur la a 25 – a ediție a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori (JBMO 2021)”.

România se află la cea de-a 25-a participare la Olimpiadă Balcanică de Matematică pentru Juniori, JBMO 2021. La această ediție au participat echipe formate din câte 6 elevi din Albania, Bulgaria, Bosnia şi Herțegovina, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia şi Turcia – țări oficiale, precum şi echipe din Arabia Saudită, Azerbaidjan, Croația, Franța, Filipine, Indonezia, Kazahstan, Kârgâzstan, Moldova (echipa B ), Tadjikistan și Turkmenistan – țări invitate.

Comments

comments