Camera Deputaților a adoptat în această săptămână proiectul de lege care prevede că elevii vor beneficia de fructe proaspete în școli. Prezent la conferința săptămânală de presă a PSD Argeș, deputatul Nicolae Georgescu a vorbit despre nutriția sănătoasă în școli. ”Vreau să amintesc faptul că a fost votată de Camera Deputaților, for decizional în acest context, Ordonanţa Guvernului 13/2017 privind aprobarea participării României la Programul pentru şcoli al Uniunii Europene. Consider că programul acesta nu reprezintă altceva decât o îmbunătățire a programului ”Laptele și cornul”. Practic, în unitățile de învățământ se creează o paletă mai largă prin care să se asigure copiilor fructe proaspete. Argumentul cel mai solid: avem de a face cu o creștere alarmantă a obezității în rândul copiilor. În acest context, consumul de fructe proaspete și de lactate, fără adaos de lapte praf, este o măsură destul de bună. Odată pusă în practică, această măsură își va aduce contribuția la îmbunătățirea în fapt a capacității de nutriție a copiilor în societatea noastră”, a declarat deputatul Nicolae Georgescu.

Astfel, proiectul asigură aplicarea eficientă a măsurilor coerente în ceea ce priveşte acordarea de ajutoare din partea Uniunii Europene pentru furnizarea şi distribuţia de fructe şi legume proaspete, în special banane, de fructe şi legume prelucrate destinate copiilor din cadrul programului de încurajare a consumului de fructe şi legume în şcoli.

Programul pentru școli se sprijină pe două componente: distribuirea de fructe și legume proaspete, lapte natural de consum sau produse din lapte fără adaos de lapte praf și măsuri educative care însoțesc distribuția produselor.

Comments

comments