Elevii care au protestat faţă de colegul bolnav, audiați de procurori

0
521

 

Cei 28 de elevi de la Şcoala Nr. 16 din Piteşti care în urmă cu trei săptămâni au refuzat să intre la ore şi au cerut mutarea din clasă a unui coleg cu tulburări de comportament au fost audiaţi miercuri de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti. Ei au fost însoţiţi de părinţi şi au ajuns la audieri după ce au terminat orele.

Acţiunea procurorilor a fost pusă în mişcare după ce un ONG, Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD), a depus o plângere penală pe numele unora dintre părinţi. „CEDCD a depus plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, pentru infracțiunile de șantaj și incitare la ură sau discriminare, conform prevederilor Codului penal, împotriva a patru părinți care au înțeles să își folosească propriii copii și colegii acestora ca instrumente de ură împotriva unui copil cu dizabilități” se arăta într-un comunicat al CEDCD.

Părinţii băiatului cu nevoi speciale au spus atunci că, de fapt, copilul lor este cel marginalizat la ore. Procurorii încearcă să afle care dintre dintre părinți şi-au instigat copiii la protest.

Cei 28 de elevi au ajuns în faţa procurorilor în calitate de martori.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Argeş a trimis la şcoală o comisie de anchetă care a decis că elevul cu tulburari de comportament trebuie să meargă în continuare la cursuri, însă numai însoţit de un părinte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here