Elevi din toată ţara se întrec la Piteşti în etapa naţională a concursului Cu viaţa mea apăr viaţa

În perioada 13-17 iulie, Piteştiul este gazda fazei naţionale a Concursului de protecţie civilă „Cu viaţa mea apar viaţa” competiţie în care se vor întrece 30 echipaje formate din elevi de gimnaziu şi de liceu din 19 judeţe şi Bucureşti.

Coordonatorii concursului sunt Ministerul Educaţiei Naţionale şi Inspectoratul General Pentru Situaţii de Urgenţă, iar faza naţională este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş şi Inspectoratul Pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae”・al judeţului Argeş.

Competiţia cu tematică de protecţie civilă are caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv şi se organizează anual cu elevii şi se adresează elevilor de ciclul gimnazial şi liceal. Echpajele sunt formate din 3 membri plus o rezervă, şi pot fi şi mixte, vârsta elevilor fiind cuprinsă între 10-15 ani, respectiv 15-18 ani.

Concursul include antrenamente, o probă teoretică şi două practice: „transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 metri” şi „deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat”・ Principalele scopuri ale concursului sunt: dezvoltarea capacităţii de percepţie a protecţiei civile ca ansamblu de activităţi cu caracter exclusiv umanitar; cunoaşterea şi aprecierea factorilor de risc potenţial generatori de situaţii de urgenţă sau dezastru la care este expusă comunitatea din care fac parte; adoptarea comportamentului adecvat şi cunoaşterea modului de acţiune în cazul  iminenţei producerii sau al apariţiei unei situaţii de urgenţă; formarea spiritului de solidaritate şi implicarea individuală sau în echipă în acţiunile de prevenire şi de intervenţie în situaţii de urgenţă.

Competiţia se va desfăşura după următorul program:

Marţi, 14 iulie 2015:
・    între orele 09.30 – 10.30 – Festivitatea de deschidere a concursului în Aula Magna a  Universităţii „Constantin Brâncoveanu”din Piteşti
・    între orele 11.00 –12.30 – Proba teoretică în sălile Universităţii „Constantin Brâncoveanu”din Piteşti

Miercuri, 15 iulie 2015:
– între orele 09.00 –・13.00 – Prima probă practică: Deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat, ce se va desfăşura pe Stadionul Nicoale Dobrin Piteşti   

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here