Vineri, 16 iunie, președintele CJ Argeș, Dan Manu și vicepreședintele Ion Mînzînă au primit vizita unui grup de eleve ale Colegiului “Zinca Golescu”, împreună cu profesoara Eugenia Zgreabăn, s-au întâlnit cu conducerea Consiliului Județean Argeș și au discutat mai multe subiecte legate atât de sistemul de învățământ, cât și de administrația județului.

Olimpice la limba română, lingvistică, religie, comunicare și logică, cu rezultate foarte bune la învățătură, elevele au vorbit despre mândria de a fi român, despre valorile naționale, riscul de a ne pierde identitatea națională în contextul globalizării, dar și despre faptul că își doresc o Românie mare, cu toate teritoriile unite, și că dorința lor este împărtălită și de alți mulți tineri.

Cu această ocazie, președintele Dan Manu le-a invitat pe elevele Colegiului “Zinca Golescu” să participe la următoarea întâlnire a grupului de inițiativă format din personalități ale vieții culturale și științifice din România, inițiativă ce are drept scop redescoperirea valorilor naționale. La final, președintele și vicepreședintele CJ Argeș le-au felicitat pentru rezultatele la învățătură și le-a oferit câte o monografie a județului Argeș, astfel încât fiecare dintre ele să cunoască și să contribuie la promovarea județului Argeș și a valorilor argeșene și românești.

1. Beșliu Maria – Olimpiada ”Lectura ca abilitate de viață” și Olimpiada de Lingvistică
2. Boboc Alexandra Maria – Olimpiada ”Lectura ca abilitate de viață”, Concursul Internațional ”Ion Barbu– Dan Barbilian”
3. Herișanu Luiza Ana-Maria – Olimpiada ”Lectura ca abilitate de viață”, Concursul Internațional ”Ion Barbu– Dan Barbilian”
4. Tudorache Diana – Olimpiada ”Lectura ca abilitate de viață”, Concursul Internațional ”Ion Barbu– Dan Barbilian”
5. Zaharia Alina Georgiana – Olimpiada ”Lectura ca abilitate de viață” și Olimpiada de Lingvistică
6. Dinca Alexandra – Concursul Internațional ”Ion Barbu– Dan Barbilian”
7. Tudor Ana Maria – Concursul Internațional ”Ion Barbu – Dan Barbilian”
8. Sămărescu Alexa – Olimpiada de Limbă, Comunicare și Limba Română
9. Ioneci Alexandra – Olimpiada de Logică
10. Mihai Maria Miruna – Olimpiada de Religie
11. Lascu Aldea Ioana Narcica – Media 9,92
12. Soare Ana Maria – Media 9,89

Comments

comments