Directorul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor, Constantin Istrătescu şi alţi doi angajaţi Horia Tănase şi Sorin Bulimac sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de braconaj cinegetic în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale. Din cercetări, polițiștii au stabilit că în sezonul de vânătoare 2016/2017, cei trei ar fi eliberat autorizații de vânătoare la specia porc mistreț, care ar fi depășit cota de recoltă aprobată la nivel de gestionar cu 30 de exemplare. Valoarea prejudiciului creat în dauna Ministerului Apelor și Pădurilor fiind de 23.400 euro.

„Polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de braconaj cinegetic în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale și instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

Din cercetări, polițiștii au stabilit că în sezonul de vânătoare 2016/2017, I.C., de 76 de ani din municipiul Pitești, T.H., de 55 de ani din comuna Mărăcineni și B.S., de 49 de ani din municipiul Curtea de Argeș ar fi eliberat autorizații de vânătoare la specia porc mistreț, care ar fi depășit cota de recoltă aprobată la nivel de gestionar cu 30 de exemplare.

Valoarea prejudiciului creat în dauna Ministerului Apelor și Pădurilor fiind de 23.400 euro. În cauză au fost luate măsuri asiguratorii de sechestru asupra bunurilor mobile și imobile ale celor implicaţi. Dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș cu propunere de întocmire a rechizitoriului şi sesizarea instanţei de judecată competentă”, se precizează în comunicat.

 

Comments

comments