Şeful SPP, argeşeanul Lucian Pahonţu, decorat de Băsescu

GENERAL DE 4 STELE În ajunul Zilei Naţionale, 16 generali din Ministerul Apărării, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Serviciul de Pază şi Protecţie, precum şi din Serviciul de Telecomunicaţii Speciale au fost înaintaţi în grad chiar de către preşedintele Traian Băsescu. În fruntea listei de avansaţi din SPP s-a aflat generalul Lucian Pahonţu, care a primit de la Traian Băsescu cel mai mare grad pe timp de pace din România: general cu patru stele. Acest grad este corespunzător vechiului grad de general de armată şi este cel mai înalt grad din structurile militare ale României. Se spune că Lucian Pahonţu este unul dintre oamenii de încredere ai preşedintelui Traian Băsescu. Cert este că, dintre argeşeni, Lucian Pahonţu este omul cu cea mai mare influenţă, la această oră, la nivel naţional.
Mai mult, tocmai prin prisma acestei prietenii cu preşedintele Traian Băsescu, zilele acestea numele lui Lucian Pahonţu apare ca înlocuitor al actualului ministru de Interne, Traian Igaş. Argeşeanul Lucian Pahonţu s-a născut la data de 2 noiembrie 1964 în comuna Lereşti. A absolvit Şcoala Militară de ofiţeri activi, profil transmisiuni (1987) şi apoi cursurile Facultăţii de Arme Întrunite din cadrul Universităţii Naţionale de Apărare din Bucureşti (1994).
A urmat de asemenea şi cursuri pentru cadre de conducere ale Jandarmeriei (1992 şi 1998). După absolvirea Şcolii de ofiţeri, a lucrat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. În decembrie 1989, Lucian Pahonţu era ofiţer în trupele de securitate – o structură militară care acţiona în uniformă, echivalentul de astăzi al Jandarmeriei Române. Ulterior, a îndeplinit funcţiile de şef de Stat Major la Brigada 11 Mobilă Jandarmi Bucureşti (1999-2002) şi comandant al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei „Vlad Ţepeş” (2002-2005). A fost avansat la gradul de general de brigadă (cu o stea) la 1 decembrie 2003. În 2005, generalul Pahonţu a fost numit în funcţia de director al Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP). A fost înaintat ulterior la gradul de general-maior cu 2 stele şi la cel de general-locotenent cu 3 stele, la 25 aprilie 2008.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.