Şeful Poliţiei argeşene era să rămână paralizat

LA UN PAS DE CĂRUCIORUL CU ROTILE Comisarul-şef Dan Nicolae a suferit săptămâna trecută o intervenţie chirurgicală pe coloană, după ce în urmă cu trei ani a mai fost operat pentru acelaşi lucru. Deoarece atunci nu a făcut recuperarea în totalitate, ignorând recomandările medicilor, un disc de la coloană i s-a spart din nou, riscând să-i afecteze măduva şi să-l lase paralizat pe şeful Poliţiei argeşene.

„Hernia de disc e una dintre cele mai grele operaţii, comparabilă cu cea pe creier”

Comisarul-şef Dan Nicolae, şeful Poliţiei argeşene, a căzut la pat, răpus de…cuţit! Vinovat nu este vreun infractor, ci şeful secţiei Neurochirurgie de la Spitalul Judeţean, doctorul Mihai Popescu, cel care l-a operat săptămâna trecută, pentru a doua oară, pe coloană, de hernie de disc. Dan Nicolae va lipsi de la şefia forţelor de ordine argeşene aproape trei luni de zile, cât îi va lua să înveţe din nou să meargă şi să îşi facă recuperarea aşa cum trebuie, ca să nu mai ajungă şi a treia oară pe masa „de lucru” a doctorului Popescu. De pe patul de spital, comisarul şef ne-a povestit, în exclusivitate, prin ce a trecut şi de ce s-a ajuns aici.

„E a doua oară când mă operez, pentru că acum trei ani, în 2009, când am păţit-o prima dată, în loc să stau în concediu, cum a zis doctorul, am stat mai mult pe la birou. A fost perioada când eram la GDA şi lucram la „Dosarul Permiselor”. Mă duceam dimineaţa la birou, pentru 10 minute, ziceam eu, şi mă prindea şi 7 seara pe acolo! Atunci, recuperarea a durat 86 de zile. Însă pentru că nu am făcut-o cum trebuie, acum un alt disc de la coloană s-a spart şi fragmentul a migrat, riscând să îmi secţioneze măduva şi să paralizez. Nu aveam ce să mai fac decât să mă operez de urgenţă, din nou. La fel ca şi prima dată, am ales Spitalul Judeţean şi pe doctorul Popescu, pentru că eu sunt mai patriot din fire, ţin cu ai noştri. Dar, vă spun, sunt nişte profesionişti desăvârşiţi! Chiar dacă pe la colţuri se tot bârfeşte ba una, ba alta, de medicii de aici, să ştiţi că sunt nişte doctori extraordinari. Şi tot personalul, nu doar cei de la Neurochirurgie. Nu mai zic de Terapie Intensivă, unde doctorul Păun e un super medic. Mai ales că hernia de disc e una dintre cele mai grele operaţii, comparabilă cu cea pe creier. Dar am avut cea mai mare încredere în ei!”.

Intervenţia chirurgicală a durat două ore

Intervenţia chirurgicală a durat două ore, iar a doua zi după operaţie, specialiştii l-au găsit deja în picioare pe Dan Nicolae, deşi aproape că nici nu ştia să mai meargă. „Ştiam de data trecută ce ar trebui să fac şi, când au venit medicii la vizită, eram deja ridicat! Am un kinetoterapeut care se ocupă  de mine cât voi mai sta în spital, până pe joi, când trebuie să îmi scoată firele, iar apoi va trebui să muncesc pentru recuperare”, ne-a mai povestit şeful Poliţiei.  
Pentru că prima dată nu a urmat indicaţiile după operaţie şi a păţit-o, acum comisarul şef promite că va sta cuminte şi îi va lăsa pe alţii să se agite. „Nu moare Inspectoratul fără mine, nu sunt de neînlocuit! Domnul Ioniţescu e la comandă şi a preluat, pe lângă îndatoririle sale, şi pe cele de inspector-şef. Aşa că nu îmi fac griji şi mă concentrez pe recuperare. Mai ales că am o mulţime de interdicţii de respectat. Nu am voie în maşină, trebuie să merg pe jos, dar nu am voie nici să stau pe scaun mai mult de 10 minute, trebuie să mă ridic să fac câte o plimbare. Dacă data trecută nu am fost cuminte şi nu i-am ascultat pe medici, acum o să respect programul de recuperare, deoarece nu vreau să stric iar totul!”, a concluzionat şeful Poliţiei argeşene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.