SPERANŢA MOARE ULTIMA Deşi toată lumea a crezut că Anca Alexandrescu, şefa DSP Argeş, s-a speriat de moarte de procesul intentat de DNA, doctoriţa dovedeşte că încă mai are „viaţă” în ea şi în curând îşi va deschide porţile primului cimitir privat din Piteşti. După ce s-a autosuspendat din funcţia de director al Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, în urma procesului intentat de DNA, doctoriţa Anca Alexandrescu s-a îndreptat către un business pe care, cu siguranţă, nici chiar temuţii procurori de la Anticorupţie nu s-ar încumeta să-l cerceteze: cimitirul. Mai exact, şefa de la DSP vrea să-şi construiască un cimitir privat, pe un loc pe care urmează să-l cumpere undeva la marginea Piteştiului, în suprafaţă de 3 hectare.

Deşi până acum în Argeş acest gen de afacere nu a fost dezvoltat de nimeni, cimitirele private sunt la mare căutare în marile oraşe, mai ales în Capitală, unde sunt peste 10, cele mai cunoscute fiind „Eternitatea” şi „Pace Vouă”, ambele situate la ieşirea din Bucureşti, pe partea dreaptă a Autostrăzii în sensul de mers spre Piteşti. „Moda” cimitirelor private pare să aibă „viitor”, cel puţin şi în Piteşti, din cauza penuriei de locuri de veci din cimitirele publice. Un alt atu ar mai consta în faptul că cimitirele private sunt mai bine îngrijite, iar ca preţ, costurile s-ar apropia de cele practicate de municipalitatea şi bisericile din Piteşti.
Practic, un loc de veci într-un cimitir privat poate ajunge undeva la 1.500 de euro, însă el poate fi cumpărat şi cu mai puţin, dar cu plata unei taxe lunare, sau chiar în rate. În ce priveşte această afacere de nişă pe care vrea să o dezvolte doctoriţa Alexandrescu în Piteşti, lucrurile stau în felul următor: cimitirul va avea pază permanentă, va fi împrejmuit cu gard de beton, iluminat pe timp de noapte, alei, bănci, copaci, plus alte facilităţi, pe care, din motive lesne de înţeles, Anca Alexandrescu nu a vrut să ni le dezvăluie.
Un alt lucru inedit din primul cimitir privat din Piteşti va fi şi „Sectorul VIP”, unde, în funcţie de preţ, mortul va beneficia de servicii „all inclusive”, precum aprinderea unei lumânări în fiecare duminică sau zi de mare sărbătoare creştină şi chiar aducerea unui preot care să-i facă răposatului slujbă ori de câte ori este nevoie. „Deşi este ceva care nu s-a mai făcut până acum la noi în judeţ, nu îmi este teamă să investesc în acest gen de afacere. Singura mea problemă fiind aceea că am foarte mulţi „prieteni”, dar pe care o să-i ajut cu dragă inimă, oferindu-le câte un loc de veci la mine în cimitir”, ne-a mai declarat doctoriţa Anca Alexandrescu.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI