EDU WORLD 2016, cea mai importantă conferință internațională din domeniul Științelor Educației din România, în organizarea UPIT!

0
795

 

În perioada 4-5 noiembrie 2016, Universitatea din Pitești găzduiește, pentru a șaptea oară, cel mai prestigios eveniment cultural și științific din domeniul științelor educației din România: cea de-a 7-a Conferință internațională EDU WORLD 2016, lansată în urmă cu 12 ani, chiar de către actualul Rector al Universității din Pitești, conf. univ. dr. ing. Dumitru Chirleșan.

Organizată din doi în doi ani de către Universitatea din Pitești în parteneriat cu Universitatea din București și sub egida a patru societăți științifice internaționale prestigioase, conferința a devenit cea mai importantă manifestare de gen din România, atrăgând un număr din ce în ce mai mare de participanți, din toate universitățile din România.

Potrivit Prorectorului responsabil de Relațiile Internaționale al Universității din Pitești, conf. univ. dr. Emanuel Soare, la această manifestare s-au înscris deja un număr de peste 450 de participanți din 18 ţări, ceea ce reprezintă un record pentru conferința Edu World.

De asemenea, în cadrul conferinței, Universitatea din Pitești organizează și o dezbatere națională privind formarea profesorilor în România, ca reacție a mediului academic românesc la tot mai desele discuții prezente în spațiul public național privind modalitățile/rutele posibile de formare și dezvoltare profesională a viitorilor profesori. Și-au anunțat prezența reprezentați ai celor mai importante facultăți/departamente cu profil psihopedagogic din cadrul universităților din România. Organizatorii vor elabora un punct de vedere comun, document ce va fi semnat de către participanți și va fi transmis tuturor factorilor de decizie din România.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc în data de 5 noiembrie, ora 09.00 la Hotel Ramada, Pitești.

Încă o dată, Universitatea din Pitești dovedește că a devenit una dintre universitățile model din România care reușește, de fiecare dată, să atragă în cadrul evenimentelor organizate și a politicilor academice dezvoltate, cei mai importanți actori educaționali din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here