Echipajul CBRN al ISU Argeș luptă din greu cu coronavirusul. Au depăşit 420 de misiuni de la începutul pandemiei. Echipajul CBRN al ISU Argeș a trecut de 420 de misiuni de decontaminare ale personalului și tehnicii de intervenție, de la prima misiune specifică virusul COVID-19 și până acum.

Aceștia, în spiritul camaraderesc, specific unui militar, i-au îndrumat pe ceilalți colegi în ceea ce privește modul de intervenție și procedurile de echipare și dezechipare făcute corespunzător.

Pentru un salvator este vital să aibă încredere în “armura” sa și în tehnica cu care intervine.

În ceea ce privește restabilirea capacității de intervenție după o ,,intervenție Covid”, cum ii mai spunem noi, totul se face ca la carte, știm bine că orice greșeală costă mult prea mult pentru a ne-o permite, așa că, operațiunile necesită o atenție sporită și timp pentru eliminarea riscurilor de contaminare.

ISU Argeș numără 12 specialiști CBRN, care au atribuții în domeniile cercetare, monitorizare, identificare, decontaminare, prelevare probe din medii contaminate chimic, biologic, radiologic și nuclear.

Suntem în intervenție 24 din 24 de ore!” este mesajul salvatorilor argeşeni.

Respectați măsurile de protecție individuală!

Puneți-vă siguranță dumneavoastră înainte de toate!

Aveți la dispoziție linia TelVerde – 0800800165 prin care puteți sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară. În situaţia evacuării în caz de incendiu a spaţiilor de cazare ale cabanelor montane şi structurilor de primire turistice amplasate izolat, utilizatorii vor lua asupra lor haine călduroase”.

Comments

comments