Echipa „Îndrăzneții”, de la Școala Gimnazială Mircea cel Bătrân din Pitești, a câștigat competiția națională Euro Quiz 2018

0
175

Echipa „€Îndrăzneții” formată din elevii de clasa a VI-a Moiceanu Elena Ștefania, Teacă Alex Ștefan, Postelnecu Denis, Crăciun Ana Teodora și coordonată de profesoara Comănescu Elena Amalia, de la Școala Gimnazială Mircea cel Bătrân din Pitești, a câștigat competiția națională Euro Quiz 2018. „Îndrăzneții” s-au înfruntat în etapa finală a competiției cu echipa „Euroforce” de la Școala Gimnazială General Grigore Bastan din Buzău, alcătuită din elevii Nistor Alex Constantin, Mănăilescu Luca Timotei, Șoldan Ana Maria, Vlăsceanu Andreea Denisa și coordonată de profesoara Pîslaru Rodica Mădălina. Cele două echipe au fost sprijinite de căpitanii lor, iar participanții au fost premiați de către domnul Cristian Buchiu, Șeful Adjunct al Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Etapa finală a concursului Euro Quiz 2018 a fost difuzată online pe pagina de Facebook Calea Europeană și pe webiste-ul Europa, casa noastră. Ambele echipe au fost recompensate cu premii constând în biciclete și echipamente de protecție, iar profesorii coordonatori au primit genți de călătorie.

Organizată de Reprezentanța Comisiei Europene în România, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, competiția s-a adresat elevilor de clasa a VI-a din toată țara și și-a propus să promoveze valorile și cultura UE. Concursul s-a concentrat pe cunoștințele despre instituțiile europene, istorie, geografie, artă și gastronomie. 490 echipe, formate din câte patru elevi coordonați de un profesor, s-au înscris la prima etapă a concursului, desfășurată sub forma unei testări online, pe 7 iunie.

Competiția Euro Quiz a făcut parte din inițiativa Europa, casa noastră, o campanie educațională pe teme europene, dezvoltată de Reprezentanța Comisiei Europene în România. Anul acesta, inițiativa a debutat cu vizite în școli din patru județe din România: Botoșani, Iași, Neamț și Suceava. Vizitele au fost inspirate de un program de edutainment (educație prin joc).

Campania „€Europa, casa noastră” va continua în toamnă prin competiția Lider European, adresată elevilor de liceu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here