Pe 22, 23 şi 24 mai a avut loc Campionatul Universitar de baschet masculin ce a fost găzduit de Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Piteşti. La această competiţie au participat formaţii din Piteşti, Bucureşti, Ploieşti, Sibiu, Craiova, Timişoara şi Piteşti. Echipa de baschet a Universităţii Piteşti, pregătită de Leonard Fleancu şi Florin Cojanu a fost învinsă în finala mare de către Universitatea Craiova la o diferenţă de 19 puncte, scorul final fiind de 58 – 77.

În urma acestui rezultat, echipa de baschet a Universităţii Piteşti nu a obţinut decât argintul şi astfel a ratat ocazia să joace la Europenele Universitare din Slovenia, care vor avea loc în luna iunie. Suporterii prezenţi, dar şi oameni ai sportului şi-au pus multe semne de întrebare în privinţa acestui joc. Şi asta, deoarece echipa de baschet a Universităţii din Piteşti putea obţine aurul, dacă probabil tehnicienii făceau schimbări pe parcursul meciului, având pe banca de rezervă jucători de top ai cluburilor mari din Bucureşti, precum, Dinamo, Rapid, cu multe meciuri în picioare.

Greşeala a fost că s-a păstrat primul cinci până la finalul meciului, patru dintre aceştia fiind jucători la BCA, care au dat dovadă de oboseală. Astfel că o schimbare era binevenită atât pentru jucători, cât şi pentru suporterii care au fost prezenţi într-un număr foarte mare şi care au plecat dezamăgiţi de greşeala tactică de joc. Nimeni nu a înţeles de ce tehnicienii echipei din Piteşti, care aveau varianta a opt jucători valoroşi pe care puteau să îi bage pe teren pe parcursul jocului, nu au făcut nicio schimbare, preferând să rămână doar în formula de start. 

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI