ECAD. Cum se distinge scanarea 3D de metodele convenționale de măsurare?

Scanarea 3D câștigă tot mai mult teren în raport cu metodele convenționale, datorită avantajelor pe care le prezintă în comparație cu metodele tradiționale prin care se fac măsurătorile unei construcții.

Ce este scanarea 3D? Eficiență maximă! Rapiditate! Metodă neinvazivă!

Scanarea 3D este o metodă modernă de colectare a datelor digitale cu privire la configurația unui obiect sau unei structuri. Este i tehnică rapidă, cu detalii exacte în ceea ce privește geometria obiectelor scanate și asigură măsurarea neinvazivă prin care se obțin detalii de o precizie milimetrică.

După finalizarea scanării se generează un fișier tridimensional care poate fi extrem de util într-o multitudine de proiecte, cum ar fi evaluarea unei construcții, restaurarea unei clădiri, studiul arheologic al unei structuri. Această analiză este extrem de utilă unor specialiștilor precum arhitecți, constructori, restauratori.

Scanarea 3 D se folosește în industria automobilelor, aeronautică, medicină, cercetare, stomatologie, dar mai ales în sectorul imobiliar. Atât în ceea ce privește clădirile vechi sau noi, locuibile sau industriale, prin scanare 3D se pot obține modele digitale cu ajutorul cărora se identifică detaliile necesare pentru studiul unei structuri.

Ce avantaje prezintă scanarea 3D?

Spre deosebire de măsurătorile convenționale, care necesită intervenție umană, acest tip de scanare revoluționară se face cu ajutorul unui instrument, anume scannerul laser. Dat fiind că nu implică acțiunea unei persoane pentru a măsura, scanarea 3D nu este supusă riscurilor de apariție a unor erori.

Un alt avantaj pentru care se alege tot mai des metoda de scanare 3D, mai ales pentru evaluarea unor clădiri sau restaurarea unor monumente, este faptul că se economisește timp. Informațiile cu privire la structura clădirii se obțin rapid, fără a mai fi necesare deplasările frecvente pe teren cu scopul de a face măsurători.

Detaliile sunt extrem de precise și riscul de apariție a erorilor este minim.

Restaurarea clădirilor – prin scanare 3D, se reduce la minim riscul ca acestea să fie degradate, deoarece scanarea implică o metodă de măsurare ce nu presupune contact direct cu suprafața sau structura scanată. În acest domeniu, scanarea 3D s-a dovedit a fi o metodă mai eficientă din punct de vedere al costurilor și rezultatelor obținute.

Informații detaliate și soluții topografice profesioniste pentru toată perioada derulării proiectelor dumneavoastră pe ecad

Puteți urmări și pagina de Facebook https://www.facebook.com/www.ecad.ro

Cine suntem? Firmă de cadastru și topografie care oferă servicii cadastrale profesionale, folosind cea mai avansată tehnologie în domeniu, scanare 3D clădiri, fotogrametrie, ridicare topografică, măsurători terestre, digitalizări monumente și intabulare in Pitești, județul Argeș, precum și în toată țara în funcție de tipul și mărimea lucrării.

Dacă vrei să vezi ce documente sunt necesare pentru operațiuni de cadastru și carte funciară poți intra și pe site-ul topocadarges.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here