E-Factura, funcţională pentru relaţia dintre companii și autorități

0
31

E-Factura, funcţională pentru relaţia dintre companii și autorități. Sistemul RO e-Factura a devenit complet funcţional de astăzi pentru relaţia dintre companii şi autorităţile publice, iar în scurt timp va fi disponibil şi pentru operaţiunile comerciale private, anunţă Ministerul Finanţelor.

Instrumentul permite încărcarea, stocarea şi descărcarea facturilor, iar  în plus, instituţiile pot să monitorizeze, să analizeze şi să compare costurile pentru achiziţiile publice, în timp real.

Importanţa digitalizării interacţiunii dintre antreprenor şi stat nu constă doar în eliminarea drumurilor la ghişeu sau economisirea timpului, ci presupune și eliminarea procedurilor vechi, a sistemelor disparate şi a metodelor de lucru care au ca bază hârtia sau dosarul cu şină, se precizează într-un comunicat al ministerului.

Pe site-ul instituţiei finanțe.gov.ro a fost dezvoltată o secţiune specială dedicata Ro e-Factura, unde se găsesc detalii despre funcţionarea şi utilizarea sistemului.

După o perioadă de acomodare, platforma va deveni obligatorie pentru toate achiziţiile publice realizate în România, iar cel mai probabil, din 2023 va deveni instrumentul exclusiv pentru facturare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here