Când vor fi publicate normele de aplicare a subvenţiilor pentru energie. Anunțul ministrului Energiei

0
28

Când vor fi publicate normele de aplicare a subvenţiilor pentru energie. Anunțul ministrului Energiei. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, afirmă că normele de aplicare a legislaţiei care prevede acordarea de sprijin pentru achitarea facturilor la energia electrică şi gaze vor fi publicate în următoarele zile.

Facturile aferente lunii noiembrie trebuie emise de către furnizorii de electricitate abia la începutul lunii decembrie.

„Lucrurile sunt foarte clare: factura lunii octombrie vine în cursul lunii noiembrie, factura lunii noiembrie vine în cursul lui decembrie, deci nu are cum să vină factura lunii noiembrie tot în cursul aceleiaşi luni, pentru că trebuie să aşteptăm să se citească sau să se estimeze sau să se autocitească consumul aferent”, a explicat ministrul Energiei, Virgil Popescu, joi seară, la un post de televiziune.

Ministrul a declarat că a existat o tentativă „nelalocul ei” a unor furnizori de a factura câteva zile din luna noiembrie în cursul aceleiaşi luni. „Eu le-am transmis că nu au cum să factureze de la începutul lui noiembrie în cursul lui noiembrie şi spuneam că nu au fost finalizate normele pentru aplicarea acelor discounturi şi le-am transmis că avem un termen de 15 zile, conform legii, să facem normele”, a spus Virgil Popescu.

El a precizat că „oamenii trebuie să stea liniştiţi” în privinţa facturilor la electricitate pentru că nu vor plăti mai mult decât în luna decembrie a anului trecut.

Normele pentru acordarea sprijinului la achitarea facturilor ar fi gata şi vor fi publicate zilele viitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here