După moartea copilului căzut în fosa septică, Ministerul Educației promite bani pentru 1.180 de școli cu toalete în curte

După moartea copilului căzut în fosa septică, Ministerul Educației promite bani pentru 1.180 de școli cu toalete în curte. În urma tragediei din județul Iași, unde un copil de doar 3 ani a murit după ce a căzut în fosa septică a unei școli, directorul unității de învățământ a fost demis. Conform Ministerului educației a fost numită și o comisie de cercetare disciplinară internă. După această tragedie, Ministerul susține că pregătește și un proiect de Hotărâre de Guvern, prin care să fie alocați bani către primării, în vederea efectuării lucrărilor de extindere/reabilitare/modernizare/dotare a 1.180 de şcoli cu grup sanitar în curte.

”În anul 2019, în bugetul Ministerului Educației Naționale la Capitolul Cheltuieli de capital, Titlul 51 Transferuri între unități ale administrației publice, a fost alocată suma de 65 milioane lei pentru îmbunătățirea condițiilor în cele 1.180 de unități de învățământ care funcționează, în prezent, cu grupuri sanitare neconforme, dotate necorespunzător sau amplasate în exteriorul construcțiilor de învățământ. Este în curs de promovare o hotărâre de Guvern care reglementează cadrul pentru repartizarea acestor fonduri unităților-administrativ-teritoriale, prin intermediul inspectoratelor școlare județene, în anul 2019”, transmite Ministerul Educației Naționale.

Situația școlilor care au toalete în curte este cunoscută foarte bine de mult timp. În Argeș, în prezent, mai sunt 22 de grupuri sanitare în exterior sau care mai necesită modernizare, în 11 localități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.