În Piteşti sunt aşteptaţi duminică la urne peste 140.000 de locuitori. Numărul este cu aproape 4.000 mai mic decât la alegerile locale de astă vară. Potrivit secretarului interimar al municipiului Piteşti, Cătălin Călugăru, pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie sunt înscrişi în Registrul Electoral 148.014 alegători cu drept de vot, în condiţiile în care numărul acestora a fost, la alegerile locale din luna iunie, de peste 152.000.

În Piteşti pot vota şi alţi alegători decât cei ce au domiciliul sau rezidenţa în oraş, cu condiţia să fie însă domiciliaţi în Argeş, dat fiind că la aceste alegeri circumscripţia electorală este identică cu judeţul.

Pentru duminică sunt organizate în Piteşti 89 de secţii de votare, iar operatorul de calculator din fiecare secţie va avea misiunea de a înregistra audio şi video tot ce se întâmplă în secţie după închiderea urnelor şi până la încheierea procesului de numărare a voturilor.

Preşedinţii şi locţiitorii preşedinţilor secţiilor de votare, precum şi operatorii de calculator vor primi 150 lei pe zi ca indemnizaţie (faţă de 65 lei la locale), pentru 5 zile de muncă, iar membrii secţiilor de votare vor primi câte 65 lei pe zi, pentru două zile. Sumele finale sunt impozabile cu un procent de 16%, ce va fi reţinut la sursă.

Comments

comments