Dulce, acru şi amar. Nutriţionista Mihaela Bilic ne învaţă cum să ne jucăm cu gusturile

Nutriţionista Mihaela Bilic ne învaţă cum să ne bucurăm de toate gusturile, nu doar de dulce. Acru şi amar pot fi la fel de interesante, dacă ştii să le apreciezi, spune aceasta într-o postare pe contul său public de pe Facebook, unde puteţi regăsi multe alte sfaturi utile în materie de nutriţie.

 
Ne nastem cu preferinta pentru gustul dulce, e verificat faptul ca nou-nascutii zambesc automat daca primesc o picatura de apa cu zahar. Ce e interesant e ca si mai tarziu cuvantul „dulce” are doar conotatii pozitive, indiferent de contextul in care e folosit ne duce cu gandul la bun, bine, frumos. Cand spui despre cineva ca e un/o dulce cu siguranta e un compliment, ceva de lauda.
Nu de aceeasi popularitate se bucura termenii acru si amar, putini sunt fanii acestor gusturi. Din punctul meu de vedere, strict personal, cosider ca e nedrept, macar la capitolul culinar. Dulcele este banal, fara multe nuante, previzibil si facil. Amarul si acrul insa sunt complexe, greu de controlat si cu atat mai interesant de consumat sau de preparat. Cu ele trebuie sa-ti bati capul, sa gasesti contextul si compania in care se potrivesc, sa fii pregatit sa le descoperi si sa le apreciezi. Da, acrul si amarul nu sunt pentru oricine!
Ce e trist e ca la capitolul uman aceste cuvinte nu sunt de dorit intr-o descriere. Noi spunem ca viata poate sa „acreasca” o persoana, anglofilii spun ca devii „bitter” adica amar. Cum o dai, tot de rau e. Toata lumea fuge de acru si amar dar eu va invit sa le descoperiti exclusiv pe plan gustativ. Si in rest, ramaneti niste „dulci”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here