Ducele… tot Duce! Biserica din Albota de Sus va avea încălzire prin pardoseală

602 views

Ducele… tot Duce! Biserica din Albota de Sus va avea încălzire prin pardoseală
Frigul, zăpada sau ploaia le îngheaţă corpul, dar şi picioarele enoriaşilor ce vin pe jos, duminică de duminică, la biserica din Albota de Sus să ia parte la slujbă şi să se roage la Bunul Dumnezeu.

Iar, de cele mai multe ori, Casa Domnului îi întâmpină pe credincioşi cu o atmosferă rece. Din acest motiv, primarul comunei, Ion Dumitru, a căutat o soluţie pentru a spori confortul celor prezenţi la slujbă: încălzirea prin pardoseală a spaţiului bisericii.

Biserica din Albota de Sus este destul de mare, iar încălzirea se făcea foarte greu. În general vin oameni mai în vârstă la biserică şi am dorit să le ofer o atmosferă mai primitoare, adică încălzirea prin pardoseală. Cred că merită şi bătrânii noştri să nu mai stea cu picioarele îngheţate timp de câteva ore, atât cât durează o slujbă. De curând avem aici şi un preot nou de care eu sunt tare mulţumit şi împreună cu el am pus la punct toate detaliile. Un alt lucru pe care sper să-l reuşesc prin această investiţie este şi atragerea celor mai tineri către biserică. Nu este un secret că un mare număr de tineri nu prea vin la biserică, dar asta nu înseamnă că sunt insensibili la religie. Prin acest mic confort, mă refer la încălzirea prin pardoseală, sper să facem un prim pas pentru ai aduce pe tineri mai des la biserică. Este un pas mic, dar este un pas făcut în sensul bun. În ce priveşte costurile, aceste se ridică la 300 de milioane lei vechi”, ne-a declarat primarul Ion Dumitru.

Comments

comments