Miercuri, 25 octombrie, de ”Focul lui Sumedru”, la Topoloveni s-a sărbătorit de două ori. Evenimentul a debutat cu inaugurarea celor două noi obiective din oraș: Grădinița cu Program Normal și Prelungit ”Lumea Copiilor” și Puntea Pietonală peste pârâul Cârcinov, care este amplasată în dreptul acestei noi grădinițe.

Grădinița ”Lumea Copiilor” are o capacitate maximă de 300 copii, fiind una dintre cele mai moderne din județ și din țară, iar puntea pietonală facilitează nu doar accesul copiilor la grădiniță, dar și al locuitorilor orașului către o zonă verde care va fi noul parc al orașului Topoloveni.

Spre seară, sărbătoarea a continuat la Târgul Cârcinov din Topoloveni, unde primarul Gheorghiță Boțârcă, alături de copiii cu făclii aprinse în mâini au dat foc bunelor şi relelor din anul care este pe cale să se încheie. Potrivit tradiţiei, la Topoloveni s-a aprins Focul lui Sumedru, unul dintre cele mai mari şi mai spectaculoase dintre toate cele ce se aprind în Argeş. S-au împărțit covrigi și mere.

 

Comments

comments