DSVSA Argeş începe campania de vaccinare aeriană la vulpi

0
459

În conformitate cu Programul de supraveghere, control şi eradicare a Rabiei în România, Programul de vaccinare a vulpilor prin distribuţie aeriană a momelilor vaccinale şi activităţile conexe acesteia, în perioada 26 septembrie 2016 – 6 octombrie, începe campania de distribuţie aeriană a momelilor vaccinale antirabice la vulpi.

Pentru distribuţia aeraiană, punctul de zbor pentru Argeş este CARANSEBEŞ.

Graficul de distribuţie aeriană a momelilor vaccinale poate suferi modificări în funcţie de condiţiile atmosferice. Judeţul Argeş, conform graficului de distribuţie, este planificat pentru distribuirea momelilor în perioada 26 septembrie – 6 octombrie 2016. Suprafatţ estimată de vaccinare este de 6.520 Km². Numărul de momeli vaccinale este de 25 de momeli pe km² iar cel total estimat pentru Argeş este de 163.000.

În vederea pregătirii campaniei de distribuţie, la nivelul DSVSA Argeş a fost constituită Comisia tehnică de verificare a campaniei de vaccinare antirabică formată din specialişti din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranta Alimentelor Argeş, comisia fiind aprobată prin Ordin al preşedintelui ANSVSA.

Au fost distribuite materiale informative si de avertizare a populatiei si prin medicii veterinari oficiali zonali. A fost informata Institutia Prefectului, I.P.J. Arges, D.S.P. Arges, Consiliul Judetean Arges si I.T.R.S.V. Ploiesti-filiala Pitesti, in vederea colaborarii pentru mediatizare a activitatii. Au fost instiintati medicii veterinari zonali si medicii veterinari imputerniciti in vederea acordarii asistentei cetatenilor privind procedura ce trebuie urmata la depistarea de momeli veccinale neutilizate. Va fi asigurata colaborarea dintre medici veterinari oficiali, gestionarii fondurilor cinegetice, inspectorate teritoriale de regim silvic si de vanatoare, reprezentantii administratiilor ariilor  protejate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here