Drum județean din Argeș modernizat cu bani europeni. Drumul va traversa patru comune din sudul judeţului

0
964

Marius Nica, ministru delegat pentru Fonduri Europene, a semnat marţi, 8 ianuarie, contractul de finanțare în valoare de circa 18 milioane euro pentru proiectul de modernizare a infrastructurii rutiere secundare din județul Argeș.

„€Semnăm acest proiect de modernizare a unui drum județean având convingerea că venim în sprijinul tuturor locuitorilor județului Argeș și al comunităților locale, pentru care o șosea modernă înseamnă circulație în condiții de maximă siguranță și dezvoltarea strategică a zonei prin noi oportunități de afaceri”  €a declarat ministrul Nica.

Investiția presupune modernizarea, în următorii trei ani și jumătate, a drumului județean 504, Popești – Izvoru – Recea – Cornățel – Vulpești (pâna în DN 65A).

Printre beneficiari se numără cele peste 12.630 persoane din localitățile amplasate pe traseul propus prin proiect, proprietarii și conducătorii de autovehicule (prin îmbunătățirea parametrilor relevanți: creșterea vitezei, a sigurantei rutiere și a portanței sectorului de drum modernizat), agenții economici care își desfășoară activitatea în localitățile respective, precum și administrațiile locale.

După finalizarea lucrărilor sunt așteptate următoarele rezultate concrete: modernizarea a 25,976 km de drum județean, reabilitarea și modernizarea a patru poduri, construirea și modernizarea unor trotuare și trasee pietonale în suprafață totală de 36.663 mp, construirea și modernizarea a 21 de stații și alveole de transport public, precum și montarea de elemente suplimentare destinate siguranței circulației.

Proiectul „Modernizare DJ 504, limita jud. Teleorman – Popești – Izvoru – Recea – Cornățel – Vulpești, pâna în DN 65A, între km 110+700 și km 136+695 este finanțat prin POR 2014-2020, Axa prioritară 6 – Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, Prioritate de investiții 6.1 – Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multi-modale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here